Selecteer een pagina

Monumentale restauratie P. Lasmankade 1

4 appartementen, restauratie stadspand Pieter Lastmankade Amsterdam Zuid.

Ontwerp en vergunning 2017. Uitgevoerd 2018. Restauratie, gemeentelijk monument. Herindeling van vier woningen, en het bouwen van een dakterras.

Monumentale restauratie Lingerzijde

8 appartementen en 2 herenhuizen, restauratie en bestemmingswijziging van kantoorpanden naar woningen aan de Lingerzijde Edam.

Ontwerp 2014. Uitvoering 2016. Verbouwing van het voormalige kantoorpand van het Hoogheemraadschap. Vijf stadspanden, vroeger met doorgangen aan elkaar gekoppeld tot een kantoorpand, zijn na een bestemmingsplanprocedure en na verkrijging van de Omgevingsvergunning verbouwd tot twee herenhuizen en acht appartementen. Van de vijf panden zijn er twee gemeentelijk monument, en twee rijksmonument. In overleg met Monumentenzorg zijn buitenruimtes aan de appartementen toegevoegd met minimale aanpassingen aan de beschermde gebouwen. Door zogenaamd reversibel te ontwerpen, waardoor de originele situatie in principe te herstellen is, kon toestemming verkregen worden voor de aanpassingen.

wakkerendijk

Restauratie boerderij met bestemming woonhuis Wakkerendijk Eemnes.

Ontwerp 2003. Uitvoering 2005. Deze grote boerderij (uit ca. 1700) van het langhuistype heeft een topgevel met gemetselde vlechtingen. De in het midden geplaatste voordeur heeft een bovenlicht met levensboom. Twee zes-ruit schuifvensters en 2 twaalf-ruit vensters. Links bevindt zich een opkamer met daaronder de kaaskelder. De bekapping is grotendeels met riet, een gedeelte is met pannen gedekt. De boerderij was in matige tot slechte staat waardoor een totale restauratie noodzakelijk was. De Eiken gebintstructuur is voor een gedeelte vervangen door nieuwe Douglas onderdelen. Voor het nieuw gemaakte woongedeelte zijn de specials de natuurstenen vloer van grote, oude Leipziger dal tegels, de schouwen met historische latijen en consoles, en de grote granito vloeren in het ”Deel” waarmee gemarkeerd wordt waar ooit het vee stond. Naast de boerderij is een nieuw bijgebouw geplaatst met een markante draagstructuur met overkapping. De dakbedekking is van houten shingels.

koninginneweg

6 appartementen, renovatie en uitbreiding stadspand Koninginneweg Amsterdam Zuid.

Ontwerp en vergunning 2018. Herindeling van zes woningen. Het plan omvat een nieuwe kelder, nieuwe zij- en achter-aanbouwen, veranda’s en een dakterras met gebouwde toegang.

zuideinde

Restauratie woonhuis gemeentelijk monument Zuideinde Monnickendam.

Ontwerp 2017. Uitvoering 2019. Een stadspand in het oudste gedeelte van Monnickendam uit 1601 is gerestaureerd, met terugplaatsing van de indeling van de tuitgevel in de straat van voor de verbouwing tot winkelpand in 1959. De voormalige werkplaats en winkelpand is thans gewijzigd tot de functie woonruimte. De slechte staat vereiste een drastisch herstel van de kromstijlgebinten, zwanenhalskorbelen, sleutelstukken, moerbalken, de schaargebinten van de kap, en het dak met de goten. De begane grond is uitgebreid met een achteruitbouw met moderne stalen pui.